Schminken en grimeren

Schminken en grimeren

Theater

Tijdens de cursus Schminken en grimeren leer je de basis van het schminken en grimeren. Na het doorlopen van de basiscursus is er ook een vervolgcursus te volgen: Schminken en grimeren gevorderden.

Schminken en grimeren basis

Bij deze basiscursus leer je de fijne kneepjes van het schminken en grimeren. Je maakt kennis met verschillende materialen en technieken en gaat aan de slag met het creëren van herkenbare karakters en fleurige figuren. Je oefent op elkaar en brengt de opgedane kennis meteen in de praktijk door mee te werken bij echte producties, zoals de Nieuwe Nobelaer Kerstspecial. Uiteraard worden carnaval en elk kinderpartijtje een nog veel groter succes na het volgen van deze cursus.


Het basismateriaal voor deze cursus kost eenmalig € 50,-Schminken en grimeren basis / Vanaf 18 jaar / Dinsdag / 19:30 – 21:00 uur

Let op!: Deze cursus heeft het maximaal aantal inschrijvingen bereikt. Mocht je interesse hebben in deze cursus, mail dan naar kunsteducatie@nieuwenobelaer.nl, je wordt dan op een wachtlijst geplaatst.
Startdatum: 10-09-2019

Schminken en grimeren gevorderden

Deze cursus is een vervolg op Schminken en grimeren basis. Technieken en materiaalgebruik worden verder uitgediept, waarbij de focus meer op theaterschmink ligt. Baarden plakken, het werken met pruiken, het ouder maken van iemand of het transformeren tot een fantasiefiguur, het komt allemaal aan bod. Je oefent op elkaar en brengt de opgedane kennis meteen in de praktijk door mee te werken bij echte producties, zoals de productie Musicalklas. Na deze cursus ben je klaar voor het echte werk.

Het basismateriaal verkregen bij de basiscursus schminken en grimeren voldoet ook voor deze vervolgcursus.

Schminken en grimeren gevorderden / Vanaf 18 jaar / Dinsdag / 19:30 – 21:00 uur
Startdatum: 07-01-2020

Lesmogelijkheden

Schminken en grimeren

9 lessen x 90 minuten
€ 160,00

Inschrijven

Onze docenten

Jos Schievelt

Jos Schievelt

Lees meer