Theaterklas

Theaterklas

Theater

De theaterklassen van Nieuwe Nobelaer bieden elk kind de mogelijkheid om spelenderwijs kennis te maken met toneelspelen. Plezier staat hierbij altijd voorop! Uiteindelijk wordt er in alle groepen toegewerkt naar een presentatiemoment. 

Theaterklas jeugd

Leer de principes van improviseren, samenspelen, het neerzetten van een typetje en geloofwaardig acteren in Theaterklas jeugd. Met je groep experimenteer en onderzoek je allerlei spelvormen van theater. Alles kan en niets is te gek in deze groep, waardoor het altijd gezellig is. Je ontdekt hoe je een scène kunt opbouwen en hoe je met tekst omgaat. Uiteindelijk werk je, samen met de docent, naar een prachtige eindpresentatie toe. Dit kan een kort toneelstuk zijn, maar je groep kan ook kiezen voor korte sketches en improvisaties.

Theaterklas jeugd / 8 t/m 10 jaar / Maandag / 17:00 – 18:30 uur
Startdatum: 09-09-2019

Theaterklas jongeren

In Theaterklas jongeren staat niet alleen de brede verkenning van de verschillende aspecten van theater centraal, maar ook plezier, verbeelding, rollenspel, spontaniteit en lef. Je leert de beginselen van theaterspelen, hoe je je stem kunt gebruiken en werkt met rekwisieten, kleding en decor. Door gezamenlijke opdrachten, improvisatie en samenspel sta je steeds vrijer op het podium. Aan de hand van opdrachten leer je zelf scènes te maken en uit te voeren. Uiteindelijk werk je met je groep naar een spetterende eindpresentatie toe.

Theaterklas jongeren / 11 t/m 18 jaar / Maandag / 18:30 – 20:00 uur
Startdatum: 09-09-2019

Theaterklas kinderen

Tijdens de cursus Theaterklas kinderen  wordt spelenderwijs kennisgemaakt met toneelspelen. De kinderen gaan aan de slag met kleine opdrachten en spelletjes, zoals de geleide fantasie, het uitbeelden van bekende sprookjes en na-apen. De docent werkt met de grote verbeeldingskracht van jonge kinderen, waardoor elke opdracht een uitdagende belevenis is. Aan het einde van de cursus laat de groep aan ouders en familie in een presentatie zien wat ze allemaal geleerd hebben.

Theaterklas kinderen / 6 t/m 9 jaar / Maandag / 16:00 – 17:00 uur
Let op!: Deze cursus gaat in het eerste cursusblok niet starten wegens te weinig aanmeldingen. Op een later moment kun je je inschrijven voor een andere startdatum.

Lesmogelijkheden

Theaterklas jeugd/jongeren

30 lessen x 90 minuten
€ 315,00

Inschrijven

Onze docenten

Jos Schievelt

Jos Schievelt

Lees meer