Elektrisch gitaar

Elektrisch gitaar

Muziek

Sinds het ontstaan van de popmuziek in de jaren 50 van de vorige eeuw is de gitaar al een ongekend populair instrument. En dat is niet zonder reden, want de gitaar is bruikbaar in alle mogelijke muziekstijlen. Begeleiden, soleren, alleen of in een band of orkest, het kan allemaal. Wie gitaar speelt is altijd populair op feestjes of bij de barbecue, want wat is er nou leuker dan samen zingen en muziek maken? In tegenstelling tot de akoestisch gitaar heeft de muzikant bij elektrisch gitaar een versterker nodig. Hierdoor zijn er wel veel meer klankmogelijkheden, zoals overdrive en effecten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Lesbeschrijving

De elektrische gitaar is hét bandinstrument bij uitstek. Van ritmische begeleiding tot gierende solo’s, het kan allemaal. In de les wordt aandacht besteed aan de juiste plectrumtechniek, akkoorden, grepen, toonladders, ritmes en notatie en het spelen met versterkers en effecten. Er wordt regelmatig meegespeeld met instrumentale tracks, waarbij er veel aandacht is voor timing en sound. Alle stijlen komen aan bod, van jazz tot metal. De leerling mag zelf mede bepalen waaraan wordt gewerkt. Veel leerlingen spelen al in een band of combo. Uiteraard wordt de lesinhoud hierop aangepast, waardoor het geleerde onmiddellijk in de praktijk kan worden toegepast.

Bandlessen

Een extraatje voor al onze leerlingen, (elektrisch) gitaar, drums, basgitaar, toetsen en zang. Droom jij er ook van om in een echte band te spelen? Dat kan! Samen jammen en muziek maken tijdens de wekelijkse bandles. Wie weet zien we jou straks terug in de programmering van het Poppodium. Informeer bij je docent naar de mogelijkheden.

Hello Music

Kennismaken met het instrument tijdens deze korte cursus.

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Lesmogelijkheden

Jonger dan 21

Hello music
€ 95,00

Inschrijven

Muziekles 20 min Jgd
€ 540,00

Inschrijven

Muziekles 25 min Jgd
€ 675,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 18
€ 405,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 36
€ 810,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 12 x 30 min Jgd
€ 288,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Jgd
€ 150,00

Inschrijven

Overige

Proefles
€ 15,00

Inschrijven

21 en ouder

Muziekles 20 min Volw
€ 710,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 18
€ 498,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 36
€ 995,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 12 x 30 min Volw
€ 370,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Volw
€ 190,00

Inschrijven

Onze docenten

Jeroen Kant

Jeroen Kant

  • gitaar & ukelele
Lees meer