Van der Laan & Woe

Deel dit

Cabaret duo Van der Laan & Woe, bekend van De Kwis, laten het publiek een avond goed lachen. Met hun scherpe en geestige sketches maken ze korte metten met de levensstijl van de hedendaagse mens.

Zaal: Grote Zaal

Wissen
of + Nobelaertjes

Omschrijving

Van der Laan & Woe brengen met Pesetas een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts. Wie Niels en Jeroen alleen kent van het satirische tv-programma De Kwis kan maar beter meteen stoppen met lezen en zo snel mogelijk een kaartje kopen. Want Pesetas is een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je erbij bent geweest.

“Pesetas is een verbluffende multimediale show waarmee Van der Laan & Woe zichzelf overtreffen. Een avond vol fantastische vondsten in oergeestige sketches en liedjes. Je mond valt open van zo veel vindingrijkheid en theatraal vernuft.” (de Volkskrant ★★★★★)

Tekst, muziek en spel : Niels van der Laan en Jeroen Woe

Regie : Lidwien Roothaan

Over Van der Laan & Woe

Niels van der Laan en Jeroen Woe ontmoetten elkaar op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Op het Theater aan Zee-festival wonnen ze in 2004 de Toneelprijs voor meest veelbelovende jonge makers. Dit was nog maar met hun afstudeervoorstelling. 2005 kregen ze de Wim Sonneveldprijs uitgereikt op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sinds 2006 zijn ze op tournee door Nederland. Hun derde programma, Superlatief, was hun eerste samenwerking met regisseur Erik van Muiswinkel. De voorstelling leverde hen in 2011 de Neerlands Hoop-prijs op voor meest belovende cabaret act.

Op dit moment zijn Niels en Jeroen iedere week te zien in de satirische nieuwsquiz De Kwis.

Volg Van der Laan & Woe op social media:

Facebook: www.facebook.com/vanderlaanenwoe