Steven Brunswijk

Deel dit

Steven Brunswijk, vindt dat je grappen moet kunnen maken over slavernij. Geen krampachtige sfeer, gewoon goede humor.

Zaal: Grote Zaal

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Omschrijving

De slavernij is iets wat deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis en is vandaag de dag helaas nog steeds aanwezig in sommige delen van de wereld. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar Steven Brunswijk tijdens zijn voorstelling Van slaaf tot meester samen met het publiek achter gaat komen.

Humor is voor Steven de beste manier om de slavernij bespreekbaar te maken. En het wordt tijd dat ook dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt in het theater.

Onlangs was hij te gast bij Spijkers met Koppen op NPO Radio 2 om te vertellen over deze voorstelling, klik hier om het interview te bekijken.

Over Steven Brunswijk

Steven Brunswijk is bekend geworden als de Braboneger sinds zijn Dumpert-filmpje Gewoon Betalen op GeenStijl meer dan 400.000 keer is bekeken. Je kent hem misschien ook van het tv-programma De Braboneger Verkaast (AVRO-TROS).

Sindsdien is Steven ontdekt door honderdduizenden mensen op internet en minstens zo vaak bekeken op Youtube. Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van Nederlanders te veroveren. Dat de filmpjes op het internet meer dan een gimmick zijn, bleek toen hij zijn theaterdebuut maakte met de voorstelling Vooroordelen. De voorstellingen waren in een razendsnel tempo uitverkocht. Als wij Steven mogen geloven is dit nog maar het begin. “Ik wil mensen gewoon laten lachen”, vertelt hij zelf. “Ik voel mij thuis op het podium, ik kan mezelf zijn.”