Victor Reinier en Renee Soutendijk – Roem

Deel dit

Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt?

Zaal: Grote Theaterzaal

Wissen
+25 Nobelaertjes
40
of + 40 Nobelaertjes

Omschrijving

Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt? Als het personage van een acteur (Victor Reinier) uit een politieserie geschreven wordt, stort zijn wereld in. Decennialang was hij de held met wie iedereen gezien wilde worden. De fans stonden in de rij voor zijn handtekening of foto. Zijn ontslag maakt daar een bruut einde aan en hij gaat wanhopig op zoek naar psychische hulp. De behandelend psychiater (Renee Soutendijk) doet haar uiterste best de relatie zakelijk te houden, maar gaandeweg de sessies groeit de band tussen patent en behandelaar.

Met gratis inleiding (op vertoon van uw ticket)
De inleiding gaat in op de thema’s van de voorstelling: roem en het verlies daarvan. Wat zijn de parallellen met het leven van Renée Soutendijk en Victor Reinier? Hoe ervaren zij het Bekende Nederlanderschap? Verder wordt ingegaan op de drijfveren van Ger Thijs dit verhaal te vertellen en de benadering van regisseuse Hanneke Braam.
Aanvang 19.15 uur, duur ongeveer 30 minuten.

‘Vlot spel van Victor Reinier en Renee Soutendijk levert smakelijke komedie op’ – Volkskrant

‘Mooi is Soutendijk die geleidelijk haar professionele distantie verliest en tot de ontdekking komt dat deze rauwe, ruwe kerel uit een politieserie bij haar een gevoelige snaar raakt. Op zijn beurt is Reinier overtuigend als hij met ruwheid als inzet Soutendijk uit haar schulp probeert te wrikken.’ – NRC

‘Lekker en zeer besmettelijk’ – Telegraaf***

‘Ger Thijs is een vakman die met speels gemak (…) met rake oneliners en dialogen de lach uit het publiek trekt’ – Trouw

De kaartprijs is inclusief €3,50 reserverings- en administratiekosten en een consumptie.