Op hoop van zegen

Deel dit

De Hollandse musical klassieker Op hoop van zegen vertelt het verhaal van Kniertje en de andere visserweduwen. Met in de hoofdrollen Mariska van Kolck en Joke de Kruijf.

Zaal: Grote Zaal

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Omschrijving

De musical Op hoop van zegen keert, na een afwezigheid van bijna tien jaar, terug in de theaters. In dit onverwoestbaar Hollands drama zullen Bill van Dijk, Mariska van Kolck en Joke de Kruijf de hoofdrollen spelen. Deze oer-Hollandse musical is gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de Nederlandse repertoiregezelschappen. In 1986 werd het verhaal verfilmd met Kitty Courbois, Huub Stapel en Danny de Munk in hoofdrollen.

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment is enthousiast deze musical opnieuw in de theaters te brengen. ‘In 2008 hebben wij deze internationaal gelauwerde toneelklassieker voor het eerst in een musicalversie uitgebracht,’ zegt Hans Cornelissen. ‘Het was een groot succes en we zijn ervan overtuigd dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een nieuwe bewerking met vaart, gedeeltelijk nieuwe muziek en indringende spelscenes zal de musical Op hoop van zegen het publiek in het land weer weten te raken. Het is indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.’

Cast

Bill van Dijk is te zien als Reder Ros

Mariska van Kolck als Kniertje

Joke de Kruijf als Bos’ echtgenote Mathilde

Rolf Koster als Kaps.

Andere rollen zijn voor Gijs Stallinga, Linda Verstraten, Robin Smits, Bernice Havenaar en Melissa Groeneveld