Marvellous

Deel dit

Marvellous is de eerste superhelden saga musical happening ter wereld. Van de makers van Watskeburt?!- de musical.

Zaal: Grote Zaal

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Omschrijving

Na het succes van Watskeburt?! – de musical komt nu een opvolger van dezelfde makers: Marvellous, de eerste superhelden saga musical happening ter wereld! Marvellous wordt een muzikale ode aan het superheldengenre. Een grappig, spannend en ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn, met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms met al die types met een cape*.

Het zijn van een superheld in deze tijd is geen pretje. Je speelt jezelf niet meer zo gemakkelijk in de kijker als vroeger. Destijds haalde je de krant met iets overzichtelijks als het verijdelen van een bankroof, maar kranten leest niemand meer. Na een heldendaad zak je dan ook snel naar onscrollbare dieptes in ieders tijdlijn. Onze superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken momenteel op een slaapverwekkend kantoor. De frustraties over dit saaie grijze leven lopen op en onder leiding van een van de vrouwelijke helden slaan ze de handen in een en creëren een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan. Denken ze…

Alles uit de superheldenfilms brengt Bos Theaterproducties naar het theater: vliegen, vlammen, ijs en explosies. Dat kan natuurlijk niet, maar we doen het toch!

De cast bestaat uit: Tarikh Janssen (Taal is zeg maar echt mijn ding, Onze Jongens), Rogier in ’t Hout (Het Klokhuis, Lear), Daniel Cornelissen (Showponies, Vastgoed B.V.), Keja Kwestro (De Gelaarsde Poes, The Nation), Anna Keuning (Watskeburt?! – de musical, B.A.B.S.) e.a.

Uit de pers
“Musical over superhelden is een beleving en zit vol vondsten”, “de ‘special effects’ […] een absolute bonus in deze geslaagde productie”, “Absurde humor”  **** AD

“Humor stuwende kracht in superheldenmusical Marvellous”, *** NRC

“Erg grappige rol van Daniel Cornelissen”, “Satirische humor” ** Telegraaf

“Frisse wind”, “De nodige bizarre gekkigheid” Metro

“Strakke montage en de indrukwekkende special effects”,  “Spannende vechtscènes” Theaterkrant