Martijn Koning

Deel dit

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow.

 

Zaal: Grote Zaal

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Omschrijving

Martijn Koning, bekend van o.a. De Gabbers, is in zijn nieuwe theatershow de Koning van de dieren. Dieren hebben altijd al een grote rol gehad in de shows van Martijn, maar ditmaal wordt de gehele avondvullende show gewijd aan alle dieren, groot en klein. Van onze beste vrienden, de

hond en de kat, tot de groten der aarden zoals olifanten en haaien. De mens maakt natuurlijk ook deel uit van het dierenrijk en wordt zeker niet ontzien. Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel rariteiten. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren.

De pers over Koning van de dieren:

Theaterkrant: “Koning van de dieren is het beste dat Koning tot nu toe heeft gemaakt.”

NRC (****): “In Koning van de dieren behoudt Koning zijn losse vertelstijl en hoge grapdichtheid, maar kiest hij voor het eerst een centraal thema: de relatie tussen mens en dier. Daar valt natuurlijk heel wat over te zeggen, maar Koning is geen cabaretier met een boodschap. Hij maakt een pretentieloos soort cabaret en toont zich vooral een beeldend verteller en een scherp observator van alledaagse ergernissen.”

Het Parool:Koning van de dieren is absoluut topentertainment (…) Niet te dik, niet te zwaar, maar precies voldoende om alle fijne grappen tot één geheel te smeden.”

Volkskrant (****): “Koning toont zijn grote verteltalent in een aantal langere dierenverhalen, die in groot tempo over elkaar heen buitelen.”

Over Martijn Koning:

Martijn Koning is geboren in Zwolle in 1978. Stand-up comedy begint voor Martijn in 2004 bij het Comedy Café. Nog datzelfde jaar weet hij de finale te bereiken van de Culture Comedy Award. Hij sluit zich aan bij de Comedy Explosion en wint de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Met flair weet hij in 2006 toe te treden tot Comedytrain en speelt vervolgens wekelijks in Toomler.

In seizoen 2015/2016 was hij teamcaptain bij Dit was het nieuws (het satirische tv-programma waar hij eerder jarenlang tekstbijdragen aan leverde). En hij maakte dat seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar Sint&Nieuw, een eindejaarsconference speciaal voor de VARA.

In 2017 verving hij Marieke Elsinga met een column bij RTL Late Night en presenteerde hij voor het tweede seizoen Celebrity Stand-Up bij Comedy Central.

In 2018 is hij gast-teamcaptain bij het tv-programma Beste Kijkers en eind juni van dit jaar staat hij met Ali B, Najib Amhali en Roué Verveer in het Ziggo Dome met Gabbers RTL.