Johan Derksen

Deel dit

Johan Derksen heeft de beste blues vocalisten en muzikanten van Nederland gemobiliseerd in deze ode aan de blues muziek. Keep the blues alive!

Zaal: Grote Zaal

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Omschrijving

Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid nu met een programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt u mee naar begin jaren zestig. De tijd waarin The British Invasion de wereld veroverde en bands als The Rolling Stones en Them een breed publiek lieten kennismaken met muziek van de Amerikaanse blueslegendes Muddy Waters, Howlin’ Wolf en B.B. King.

Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Radio en televisie negeren de blues, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past, maar blues concerten en blues festivals zijn bijna altijd uitverkocht.
Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Hij maakte deel uit van het management van Cuby + Blizzards, maakt radioprogramma’s en staat op het punt een bluesclub te openen in Rotterdam. Daarnaast organiseert hij op zondagmiddag Sunday Blues in het roemruchte café Hofsteenge in Grolloo, waar hij tevens jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival organiseert, met louter Amerikaanse topbands.

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band The Clarks voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up:

A.J. Plug, volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.

Kat Riggins, toerde eerder met haar eigen band Blues Revival de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.
Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World.

Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder Luther Allison.

Theo van Es, leadzanger van The Shoes en één van de Pioniers in Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop.

Michel van Dijk bekend van o.a. Les Baroques, Ekseption en Alquin.

Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de Red Devils.

Dit unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.