Eddy Zoëy

Deel dit

Dit theaterconcert van De Eddy Zoëy band beslaat de geschiedenis van de Nederlandstalige popmuziek, van Boudewijn de Groot tot Lil' Kleine. Zing lekker hard mee met de hits van je jeugd en de muziek van nu.

Zaal: Grote Zaal

Wissen
of + Nobelaertjes

Omschrijving

In Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine neemt Eddy Zoëy je mee op reis door de Nederlandstalige popgeschiedenis. Eddy Zoëy en zijn formidabele band laten alle iconische liedjes horen, die inhoudelijk stáán, voor exact die tijd. Een avond van jeugdsentiment en -op z’n minst- mee-neuriën (hoogstwaarschijnlijk; hard meezíngen), want Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine, is één groot feest van herkenning!

Eddy vertelt gepassioneerd. De Nederlandse taal in de popmuziek, er is veel over te doen. Sommigen háten het, anderen wíllen niet anders. De reden? Muziek in je moerstaal komt harder binnen en dat kan enorm confronterend zijn. Wanneer een lied in ’t Nederlands wordt gezongen, kún je niet om de inhoud heen. Eddy gaat in op de inhoud en tijdsgeest van alle liedjes die ze spelen.

Van de keurige jaren ‘50 (Ik hou van jou, blijf je trouw), naar ’t rock-‘n-roll van de jaren ‘60 (Kom van dat dak af). Van de politiek verantwoorde jaren ‘70 (Meneer de President), naar het Nederpop in de jaren ’80. (Is dit alles). Van het niks-aan-de-hand in de jaren ‘90 (Het is een nacht) naar ‘n eigenwijs decennium van deze eeuw (Watskeburt) door naar het nú van Drank & Drugs. En dit is nog maar een béétje van wat voorbij komt!

Niet alleen onze muziek verandert (orkest, rock-‘n-roll, rock, disco, punk, dance), maar net zo duidelijk ook de thema’s én ons taalgebruik.  Laat je meenemen op een prácht-trip door de tijd van het Nederlandstalige lied met onder andere: Doe Maar, Acda & De Munnik, Bløf, Het Goede Doel, André Hazes, Ramses Shaffy, De Dijk, Nielson, Peter Koelewijn en Ronnie Flex. Alles komt voorbij in deze supermix van het beste wat Nederland te bieden heeft gehad én nog te bieden heeft!

Eddy Zoëy: Leadzang en gitaar

Jelte de Vries: Leadgitaar en zang

Jaimie van Hek: Basgitaar en zang

Victor Dirks: Drums en zang