Dansen met de vijand

Deel dit

In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het onvoorstelbare verhaal van zijn tante Roosje, een Joodse danslerares wiens echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB.

Zaal: Grote Theaterzaal

Wissen
+25 Nobelaertjes
of + Nobelaertjes

Omschrijving

In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het onvoorstelbare verhaal van zijn tante Roosje, een Joodse danslerares wiens echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Het verhaal van Roosje is juist in deze tijd weer pijnlijk actueel. Dansen met de vijand is een muziektheaterproductie met liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf terwijl ze in de kampen was en hits uit de jaren 30. Met nieuwe nog nooit vertoonde originele filmen fotobeelden uit het Polygoonjournaal en prive-archieven. “Niet te missen voor wie durft na te denken. Een verrassend klein juweel” (Noord-Hollands dagblad).


Gratis inleiding (op vertoon van uw ticket)
Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats. Deze wordt gegeven door Paul Glaser, de schrijver van het boek “Dansen met de vijand” waarop deze voorstelling gebaseerd is. Hij zal een persoonlijke inleiding geven die zich richt op de zoektocht naar zijn familiegeheim en hoe hij dat ontrafeld heeft. Aan de hand van persoonlijke foto’s en beelden uit het familie-archief en uit de fotoboeken van Roosje Glaser (zijn tante en de hoofdpersoon uit het verhaal).

Aanvang 14.00 uur duur ongeveer 30 minuten.


**** de Volkskrant
‘Indrukwekkend docudrama. Janke Dekker Producties blijkt een fijne neus te hebben voor intrigerende onderwerpen.’

**** NRC
‘Een filmische, onsentimentele voorstelling over morele dilemma’s.


De kaartprijs is inclusief €3,50 reserverings- en administratiekosten en een consumptie.