Achter het Huis

Deel dit

De nadruk op het samenleven in Het Achterhuis maakt deze bewerking tot een unieke benadering van het dagboek. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Zaal: Grote Theaterzaal

Wissen
+25 Nobelaertjes
of + Nobelaertjes

Omschrijving

Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank

‘Het dagboek van Anne Frank’ behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het Huis is gebaseerd op haar dagboeken.
Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden.
Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Met Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a.

Met gratis inleiding (op vertoon van uw ticket)
De inleidingen gaan dieper in op de keuze voor het stuk, de bewerking, regie en de acteurs. Er wordt stilgestaan bij hoe een productie tot stand komt en welke uitdagingen dit oplevert. Ook zal kort op de inhoud worden ingegaan, uiteraard zonder daarbij te veel weg te geven van het stuk.
Aanvang 19.15 uur, duur ongeveer 30 minuten.

NRC ★★★★✰

‘Het taalgebruik is eigentijds en onomwonden’

‘De discussies zijn bij vlagen geestig, zoals je kunt verwachten in het van postmoderne ironie en taaldrift doortrokken universum van Pfeijffer.’

‘een gedurfd standpunt van de makers’

De kaartprijs is inclusief € 3,50 reserverings- en administratiekosten en een consumptie.