1227

Nieuwe Nobelaer bevordert leesplezier: haal een gratis boekenpakket op!*

Onlangs is de bibliotheek grondig opgeschoond en zijn tijdens een boekenmarkt alle afgeschreven boeken te koop aangeboden voor een symbolisch bedrag. Hiermee werd een bedrag van € 1.127,50 opgehaald voor het goede doel: abonnementen op de Bobo en Donald Duck voor gezinnen waarvoor een dergelijke uitgave niet in het budget past.
Hoewel er veel verkocht is, is er nog een grote hoeveelheid afgeschreven boeken over. Medewerkers van de bibliotheek hebben hier verrassingspakketten van gemaakt, die vanaf woensdag 23 maart a.s. gratis af te halen zijn voor alle inwoners van Etten-Leur.

De verrassingspakketten zijn er voor kinderen van verschillende leeftijden, jongeren en volwassenen. Elk pakket bevat circa 4 boeken, de titels blijven een verrassing tot je het pakket ophaalt. De boeken mag je houden.

Reserveren
Om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen en te veel ophalers tegelijk bij de bibliotheek te voorkomen, is voor de volgende werkwijze gekozen. Heb je interesse in een verrassingspakket, vul dan onderstaand formulier in en geef aan naar welk pakket je voorkeur uitgaat. Vervolgens ontvang je binnen 5 werkdagen een e-mail met een bevestiging van de datum en het tijdstip waarop het pakket opgehaald kan worden. Per ophaalmoment wordt steeds 1 bibliotheekgast per keer geholpen. Jouw pakket wordt buiten bij de bibliotheekingang neergezet, zodat er geen contact is tussen jou en de bibliotheekmedewerker. Nieuwe Nobelaer denkt aan het milieu, wil je je eigen tas meebrengen?

Directeur-bestuurder Hilda Vliegenthart: “Toen de bibliotheek als laatste onderdeel van ons cultuurcentrum, na het theater en de lessen ook moest sluiten, stond er een moeder voor de dichte deur met aan elke hand twee kinderen en een grote boodschappentas. Ze ging met een lege tas naar huis. Dat beeld raak ik niet meer kwijt; ik ben zelf ook moeder, een pakket boeken kan enorm helpen”.

*Zolang de voorraad strekt

Update 3 april – Door wederom een enorme vraag naar de verrassingspakketten sluiten we (in ieder geval gedurende het weekend) de mogelijkheid tot inschrijven. Op deze manier weten we zeker dat we alle aanvragen in behandeling kunnen nemen.

Update 2 april - We kunnen weer nieuwe aanvragen verwerken! Inmiddels zijn er al meer dan 500 pakketten uitgereikt waardoor de resterende voorraad beperkt is.
Om zoveel mogelijk mensen te kunnen voorzien van een verrassingspakket, worden personen die reeds een pakket hebben ontvangen niet meegenomen in deze selectie. We bedanken je voor je begrip.

Update 26 maart - Door de enorme vraag naar onze verrassingspakketten is de mogelijkheid hierop in te schrijven tijdelijk gesloten. De huidige aanvragen worden nu verwerkt. Mochten er dan nog boeken over zijn, dan komt er een nieuw inschrijfformulier online.

Update 25 maart – Wat fijn om zoveel positieve reacties te ontvangen op dit initiatief! Door de enorme aanvraag kunnen we de reactietijd van 5 werkdagen niet meer garanderen. We vragen om jullie geduld en doen alles wat, binnen de richtlijnen van het RIVM (voldoende afstand en dus niet meer dan 3 à 4 medewerkers tegelijk), in onze macht ligt om iedereen zo spoedig mogelijk een reactie te geven.