Nieuwbouw

Deel dit
Op deze pagina vindt u het laatste nieuws omtrent het bouwproces van de aankomende nieuwbouw van Nieuwe Nobelaer. Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

nieuwsbrief-afb2Cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer
TenBrasWestinga is de architect die het nieuwe cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer ontwerpt. Dit ontwerp komt tegemoet aan de eisen en wensen die in het Programma van Eisen staan. De directie van Nieuwe Nobelaer stelde dit programma samen met de gemeenteraad op. Het uitgangspunt is dat het een cultuurgebouw wordt dat gericht is op de Etten-Leurse bezoekers. Een combinatie van theater, educatie en bibliotheek; en dat allemaal onder één dak. Bij het kiezen van de architect is uiteraard naar de buitenkant van het gebouw gekeken, maar nog meer naar de inrichting aan de binnenkant en de functionaliteit en het praktische gebruik hiervan. Daarnaast voorziet het ontwerp in een aantrekkelijke aansluiting met het winkelhart, zodat beide voorzieningen optimaal van elkaar kunnen profiteren.

 

Hoe verder?
De architect werkt nu aan een definitief ontwerp. Daarna gaan we op zoek naar een aannemer die het ontwerp wil bouwen. We verwachten dat Nieuwe Nobelaer medio 2021 haar deuren opent.

 

Bekijk hieronder een aantal impressies van het ontwerp!

 

binnenaanzicht  binnenaanzicht2

bovenaanzicht  theaterzaal

situatie

Klankbordgroepen

Nieuwe Nobelaer nodigt inwoners uit om mee te denken over de nieuwbouw of programmering. De gemeente Etten-Leur loopt voorop met het onderbrengen van een combinatie van de disciplines bibliotheek, podiumkunsten en kunsteducatie in één stichting en in een gebouw dat daar volledig op toegerust is. Het nieuwe gebouw wordt een uniek!

Ziel in het gebouw
Het is een uitdaging om dit nieuwe cultuurgebouw ook optimaal aan te laten sluiten bij de wensen van de inwoners uit Etten-Leur en omgeving en daarom vormt Nieuwe Nobelaer de klankbordgroep ‘Ziel in het gebouw’. Professionele en amateurkunstenaars zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over het interieur, zodat het gebouw vanaf de opening al die “ziel” heeft, waardoor iedereen zich meteen thuis kan voelen. Een van de vragen aan het klankbordteam zal de zogenaamde ‘huiskamer’, het hart van het nieuwe cultuurcentrum betreffen.  Hoe maken we daar een warme, gastvrije ruimte van?

Programmering
Daarnaast is het cultuurcentrum op zoek naar deelnemers aan de eveneens nieuwe klankbordgroep ‘programmering’. Ben jij degene die gevoel heeft bij wat de inwoner van Etten-Leur en omgeving graag bij Nieuwe Nobelaer op de planken wil zien? Dan wordt je hierbij van harte uitgenodigd om mee te denken over de programmering. Behalve de uitdaging om mee te werken aan een fantastisch nieuw seizoen wordt je daarmee de kans geboden om bij tijd en wijle een voorstelling te bezoeken in het land.

Beide klankbordgroepen komen twee keer per jaar bij elkaar, waarvan de eerste keer in december/januari.