Nieuwbouw

Verheugd kijken wij uit naar onze nieuwe thuishaven die gebouwd gaat worden aan de Parklaan. Architect TenBrasWestinga heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor een gloednieuw cultuurcentrum met ruimte voor theater, kunsteducatie en bibliotheek. De buitenzijde wordt een toonaangevend herkenningspunt en vormt een aantrekkelijke verbinding met het Winkelhart van Etten-Leur. Maar nog belangrijker is de binnenkant, de functionaliteit en het praktisch gebruik hiervan. De ziel van het gebouw wordt gevormd samen met u, onze gast. Wij kijken er naar uit om u in ons nieuwe onderkomen te mogen begroeten!

Het ontwerp van het nieuwe cultuurgebouw komt tegemoet aan de eisen en wensen die in het Programma van Eisen staan. De directie van Nieuwe Nobelaer heeft dit programma samen met de gemeenteraad opgesteld. Het uitgangspunt is dat het cultuurgebouw zich richt op de Etten-Leurse bezoekers. Een combinatie van theater, bibliotheek en educatie; en dat allemaal onder één dak. Bij het kiezen van de architect is uiteraard naar de buitenkant van het gebouw gekeken, maar nog meer naar de inrichting aan de binnenkant en de functionaliteit en het praktische gebruik hiervan. Daarnaast voorziet het ontwerp in een aantrekkelijke aansluiting met het winkelhart, zodat beide voorzieningen optimaal van elkaar kunnen profiteren.

Klankbordgroepen

Nieuwe Nobelaer heeft inwoners uitgenodigd om mee te denken over de nieuwbouw of programmering. De gemeente Etten-Leur loopt voorop met het onderbrengen van een combinatie van de disciplines bibliotheek, podiumkunsten en kunsteducatie in één stichting en in een gebouw dat daar volledig op toegerust is. Het nieuwe gebouw wordt uniek!

Ziel in het gebouw
Het is een uitdaging om dit nieuwe cultuurgebouw ook optimaal aan te laten sluiten bij de wensen van de inwoners uit Etten-Leur en omgeving en daarom heeft Nieuwe Nobelaer de klankbordgroep ‘Ziel in het gebouw’ gevormd. Professionele en amateurkunstenaars zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over het interieur, zodat het gebouw vanaf de opening al die “ziel” heeft, waardoor iedereen zich meteen thuis kan voelen. Een van de vragen aan het klankbordteam zal de zogenaamde ‘huiskamer’, het hart van het nieuwe cultuurcentrum betreffen. Hoe maken we daar een warme, gastvrije ruimte van?

Programmering
In de klankbordgroep ‘Programmering’ wordt verschillende inwoners van Etten-Leur en omgeving gevraagd wat zij bij Nieuwe Nobelaer op de planken willen zien. Zij denken mee over de programmering. Behalve de uitdaging om mee te werken aan een fantastisch nieuw seizoen wordt hen daarmee de kans geboden om regelmatig elders een voorstelling te bezoeken.

Vanaf het nieuwe seizoen 2019/2020 komen beide klankbordgroepen twee keer per jaar bij elkaar.

Nieuwe Nobelaer is aan het bouwen!

Nieuwe Nobelaer is aan het bouwen!