Nationaal Theaterweekend

Programma 2019 is bekend

Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt het Nationaal Theaterweekend georganiseerd en tijdens deze feestelijke dagen kan het publiek voor een tientje naar een voorstelling. Meer dan tachtig theaters in heel Nederland doen van 25 tot en met 27 januari 2019 mee, waaronder Nieuwe Nobelaer! Op vrijdag 25 januari staat Fresku geprogrammeerd met Voordat het te laat is, zaterdag 26 januari Enge Buren met Vreemde Vogels en het weekend wordt op zondag 27 januari afgesloten door de dames van Vuile Huichelaar met Morgen begint nu.

 

Fresku

Het Nationaal Theaterweekend wordt op vrijdag 25 januari om 20:30 uur in Nieuwe Nobelaer afgetrapt door rapper Fresku. In Voordat het te laat is sleept hij zijn publiek mee van een kwetsbaar, hartverscheurend verhaal naar absurd typetje met een schaamteloos monoloog. Het theater is dé plek waar Fresku zijn talent en soms onnavolgbare gedachtenspinsels het best tot zijn recht laat komen. In dit nieuwe programma vertelt hij verhalen over vaderschap, liefde en mannelijkheid.

Enge Buren

Zaterdag 26 januari om 20:30 uur is het de beurt aan Enge Buren. Is het muziek, is het cabaret, is het theater of is het absurdistisch entertainment? Wie zal het zeggen….? Als je ze eenmaal kent, kan je niet meer om ze heen en kom je er nooit meer vanaf. Eigenlijk zijn ze helemaal niet ‘Eng’ maar eerder sympathiek, waardoor je ze in een mum van tijd in je armen sluit. Vreemde Vogels is hun zevende show vol muziek, humor en cabaret. Een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz maar ook in het dagelijks leven!

Vuile Huichelaar

Zondag 27 januari om 15:00 uur bouwen de dames van Vuile Huichelaar een feestje in Nieuwe Nobelaer. In deze muzikale cabaretvoorstelling kijken Saskia en Paulette met vrolijke verbijstering naar het leven. Ze zijn verliefd geworden en hebben samengewoond. Ze hebben de ware gevonden en daarmee kinderen gekregen. Ze zijn bedrogen en hebben de brokstukken weer gelijmd. Maar wat wíllen we nou eigenlijk?! Wat staat er op onze bucketlist?!

Geen bungeejump en ook geen meditatie in India. Was het maar zo eenvoudig. Nee, we willen gezíen worden. En dat gaat gebeuren met Vuile Huichelaar. Want Morgen begint nu!