Exposities

Om het half jaar exposeren verschillende kunstenaars uit Etten-Leur en omgeving in o.a. de Rabobank Foyer en de Kleine Foyer van Nieuwe Nobelaer.

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

De exposities zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 20:00 uur en op zaterdag van 11:00 uur tot en met 16:00 uur. Op zondag is Nieuwe Nobelaer gesloten. De expositieruimtes zijn niet toegankelijk voor bezoekers indien deze verhuurd zijn. Informeer daarom voor je komst even bij de balie of de expositie(s) open zijn voor publiek. Neem hiervoor telefonisch contact op via 076 504 52 00.

Marieke Samuels

Vanaf 7 september t/m 30 november 2020 exposeert Marieke Samuels in de Rabobank en in de Kleine Foyer.

Marieke Samuels staat bekend om haar werk waarin het vrouwelijk gelaat een belangrijke rol speelt. Al haar hele leven heeft ze een grote fascinatie voor deze gezichten. Gedurende haar ontwikkeling als kunstenaar is de abstracte ondergrond een steeds grotere rol in haar werk gaan spelen. De gezichten echter (of gedeelten hiervan) die ze tekent zijn daarentegen nog steeds heel fotografisch. Kenmerkend is dat ze de vrouwen in haar schilderijen sereen, maar toch ook verleidelijk weet weer te geven. Juist dit maakt haar werk heel herkenbaar.

In haar werk gebruikt ze voornamelijk acrylverf op doek om abstracte achtergronden te creëren. Ze werkt altijd met meerdere transparante lagen. Tot slot laat ze een gezicht verschijnen in het werk. Ze werkt soms ook wel met de hulp van houtskool of potlood, waarvoor ze een manier heeft gevonden om dit te fixeren in de acrylverf. Het formaat varieert van heel klein tot groot. Het werk is veelal kleurrijk en dynamisch en toch is er sprake van een pose en verstilling. Deze tegenstrijdigheid maakt het werk interessant.

Marieke Samuels (1965, Bergen op Zoom) woont en werkt in Etten-Leur. Naast zelf schilderen geeft ze les in portret tekenen aan volwassenen. Haar werk is al op veel plaatsen te zien geweest in Nederland, België, India en Amerika. 

Marieke Samuels