Digitale fotografie

Digitale fotografie

Foto & Media

Iedereen fotografeert en moderne camera’s kunnen zo veel dat fotograferen geen kunst meer lijkt. Maar dat is het wel. Als je de camera van de automatische stand afhaalt en handmatig gaat bedienen ontdek je dat jij baas over de camera wordt in plaats van andersom. Onze docent laat tijdens de cursussen Digitale Fotografie zien hoe je de eindeloze functies van jouw camera optimaal kunt inzetten tijdens een gezellig, leerzame en uitdagende cursus.

Basiscursus Digitale Fotografie

In de Basiscursus Digitale Fotografie maak je kennis met de beginselen zoals diafragma, sluitertijd en ISO-waardes. Je leert gebruik te maken van de witbalans en creatieve mogelijkheden van de flitser. Maar de techniek is slechts een middel. Fotografie is ook spelen met licht, vorm, structuur en compositie. Tijdens de basiscursus ga je hiermee aan de slag. 
De cursusavonden worden gevuld met een combinatie van theorie, praktijk en het bespreken van elkaars werk. Ook krijg je opdrachten om thuis aan de slag te gaan met jouw camera.


Benodigdheden: Spiegelreflex- of systeemcamera met de mogelijkheid om manueel in te stellen.

Volwassenen / Woensdag / 19:30 – 21:30 uur
Startdatum: I.v.m. de huidige coronamaatregelen en lockdown is de startdatum nog niet bekend.

Gevorderden Digitale Fotografie

Ben je enthousiast geworden na de Basiscursus Digitale Fotografie en wil je meer leren? Dan is deze vervolgcursus iets voor jou. We gaan je technische kennis verbreden zodat je camera geen geheimen meer kent. Je ontdekt hoe techniek, inhoud en compositie met elkaar in verband staan en leert een verhaal vertellen met jouw foto’s. Ook ga je kennismaken met een bewerkingsprogramma, zodat je nog meer uit je foto’s kan halen en de bewerking kan inzetten om de zeggingskracht te verbeteren.
De avonden zijn een samenspel van fotograferen, theorie en foto’s bespreken. Thuis ga je aan de slag met leuke opdrachten die je fotografie naar een hoger plan brengen.

Benodigdheden: Spiegelreflex- of systeemcamera met de mogelijkheid om manueel in te stellen; laptop.

Volwassenen / Dinsdag / 19:30 – 21:30 uur
Startdatum: I.v.m. de huidige coronamaatregelen en lockdown is de startdatum nog niet bekend.

Lesmogelijkheden

21 en ouder

Digitale Fotografie Basiscursus 120 min Volwassenen 03-02-2021 elke woensdag van 19:30 tot 21:30
15 lessen € 225,00

Inschrijven

Digitale Fotografie Gevorderden 120 min Volwassenen 09-03-2021 elke dinsdag van 19:30 tot 21:30
15 lessen € 225,00

Inschrijven

Onze docenten

Moniek van Gils

Moniek van Gils

Lees meer
Linda Jansen

Linda Jansen

Lees meer