Muziekles

Deel dit

bekijk-direct-het-gehele-aanbod

instrumenten

groepslessen-en-ensembles-voor-kinderen

groepslessen-en-ensembles-voor-volwassenen

docenten

bandcoaching-navigatie-1    theorielessen-navigatie-2    instrument-huren-navigatie-3

 

 


Waarom muziekles bij Nieuwe Nobelaer? 

Gediplomeerde docenten
De docenten bij Nieuwe Nobelaer zijn echte professionals, met jarenlange ervaring zowel op het podium als in het lesgeven. Ze begeleiden je in jouw ontwikkeling als muzikant en bepalen samen met jou de beste leerweg. Zo blijf je geboeid en speel je met plezier! Je ontwikkeling wordt verzilverd door het afleggen van examens, dit begint bij examen A en eindigt eventueel bij D. Hierdoor weet je waar je staat en wat voor groeimogelijkheden je nog hebt. Na het succesvol afleggen van het D-examen ben je muzikaal vaardig genoeg om toelating te doen tot het Conservatorium en kun je van je hobby je werk gaan maken!

Gratis samenspel-lessen
Samen muziek maken is ontzettend leuk en heel leerzaam! Je maakt kennis met andere muzikanten en instrumenten en je leert te luisteren naar elkaar en samen te spelen. Nieuwe Nobelaer vindt dan ook dat alle leerlingen hier de kans voor moeten krijgen en biedt daarom gratis samenspel-lessen aan. In deze lessen vormen de leerlingen een orkest van verschillende instrumenten en gaan ze aan de slag met speciaal voor hen gearrangeerde muziek. Aan het einde van een periode vindt een uitvoering plaats tijdens een leerlingenconcert of de cultuurdagen.

Gratis theorielessen
Het bespelen van een instrument gaat niet alleen over het spelen zelf. Kennis over theorie en instrumentenleer maakt dat je sneller vooruitgaat en meer plezier beleeft aan het spelen. Nieuwe Nobelaer volgt de algemene hafabra-theorielijnen, waardoor je een gedegen opleiding krijgt en deze af kunt sluiten met examens A t/m D. Na het succesvol behalen van het D-examen ben je theoretisch vaardig genoeg om een toelatingsexamen te doen voor het Conservatorium.

Huur- en leeninstrumenten
Het aanschaffen van een muziekinstrument kan een kostbare investering zijn. Nieuwe Nobelaer begrijpt dit en biedt voor veel instrumenten de mogelijkheid tot huren aan. Hierdoor blijven de uitgaven beperkt en kan er gemakkelijk van instrument gewisseld worden. Zeker bij jonge kinderen in de groei is dit een goede overweging. Bij sommige kortlopende cursussen biedt Nieuwe Nobelaer zelfs een gratis leeninstrument aan.

Regelmatig optredens
Niets is leuker dan aan anderen te laten horen en zien waar je mee bezig bent. Het liefst op een echt podium met mooi licht en goed geluid. Nieuwe Nobelaer organiseert voor haar leerlingen verschillende voorspeelmomenten gedurende het jaar, waar ouders en vrienden en familie kunnen komen genieten van jouw muzikale kunsten. Daarnaast zijn er regelmatig andere evenementen waaraan je mee kunt doen, zoals de kerstspecial en de cultuurdagen. Ook zijn er soms optredens van (semi-)professionele orkesten en bands in Nieuwe Nobelaer waarbij je mee kunt spelen. Op die manier doe je al snel podiumervaring op en merk je hoe leuk optreden is!

Cross-over met dans en theater
Nieuwe Nobelaer is een echt cultuurhuis, met naast muzieklessen ook cursussen voor onder meer dans en theater. Dit maakt samenwerken tussen de verschillende disciplines tot iets vanzelfsprekends. Denk hierbij aan de musical, de cultuurdagen en de kerstspecial. Je werkt samen met andere leerlingen aan een optreden of voorstelling en geeft die op één van de prachtige podia in Nieuwe Nobelaer. De voorbereiding, het repeteren, de spanning vooraf, je maakt alles mee en na afloop geniet je nog lang na met je medespelers.

Alle disciplines onder één dak
Nieuwe Nobelaer is hét cultuurcentrum van Etten-Leur. Met een theater, bibliotheek, muziekschool en talloze cursussen in onder meer dans, beeldend, foto en media is Nieuwe Nobelaer een broeinest van kunst en cultuur. Voor wie geïnspireerd wil raken om zelf aan de slag te gaan, of vooral wil genieten van het uitgebreide aanbod, Nieuwe Nobelaer is the place to be!