Taalvrijwilliger

Nieuwe Nobelaer Bibliotheek heeft haar deuren altijd open staan voor de hulp van vrijwilligers, ook voor het Taalhuis. Als taalvrijwilliger begeleid je, vaak samen met een andere vrijwilliger, een taaloefengroep. Zo kun je echt het verschil maken in iemands leven door zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren. En dat met slechts een paar uur vrijwilligerswerk per week.

Als taalvrijwilliger heb inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit nodig. Natuurlijk is het ook van belang dat je de Nederlandse taal goed beheerst.
Dit alles kan natuurlijk niet zonder een goede basis. Daarom zorgt Nieuwe Nobelaer Bibliotheek voor een goede basistraining en regelmatige bijscholing. Tijdens de trainingen krijg je handvatten om je vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te voeren. De voorbereiding van de lessen doe je daarna telkens zelf. Mocht je er een keer niet uitkomen kun je altijd terecht bij de Taalhuiscoördinator of het contactpersoon van Curio die onze taalvrijwilligers taalinhoudelijk ondersteunt.

Ben jij onze taalvrijwilliger?
Laat het ons weten