169

Ouder & Kindcafé

Iedere woensdagochtend tussen 10:00 – 11:30 uur kunnen ouders, opa’s, oma’s en kinderen elkaar ontmoeten in Nieuwe Nobelaer Bibliotheek. Een gezellige ochtend waar kinderen (samen) kunnen spelen en ouders en verzorgers tijdens een kop koffie of thee vrijblijvend kunnen kennismaken. Een ideale gelegenheid om met elkaar te praten, ervaringen en informatie te delen of leuke anekdotes uit te wisselen.

Ook is er een professional van de bibliotheek aanwezig die vragen kan beantwoorden en kan helpen bij het kiezen van passende boeken en andere media voor (groot)ouders en jonge kinderen.

Daarnaast worden tijdens het Ouder & Kindcafé regelmatig deskundigen uitgenodigd die uitleg geven over specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld gezonde voeding.

Taal is meer!

Taal is ook lichaamstaal, gebaren en mimiek. Jonge kinderen die nog niet beschikken over woorden, communiceren met hun lijf. Ook aan deze 'taal' schenkt Nieuwe Nobelaer Bibliotheek aandacht. Een aantal van de deskundigen die uitgenodigd wordt gaat hier verder op in. 

VoorleesExpress

Surplus en de VoorleesExpress zorgen ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders aan de slag te gaan met taal en leesplezier.
De VoorleesExpress kan altijd nieuwe voorlezers gebruiken. Ga voor meer informatie naar www.voorleesexpress.nl/locatie/ettenleur, neem contact op via mail of meld je aan via de website