Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Hiervoor moet je een DigiD hebben en met een computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer is het misschien wel minder moeilijk dan je dacht. 

Binnenkort kun je bij Nieuwe Nobelaer Bibliotheek terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Dit landelijke initatief waarbij Nieuwe Nobelaer zich aansluit helpt mensen op weg bij diverse (digitale) hulpvragen. Heb jij vragen over je DigiD, digitale Berichtenbox van MijnOverheid.nl, huurtoeslag, AOW, uitkering, belastingen, studiefinanciering, rijbewijs, toeslagen of zorg, of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de bibliotheek.

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid helpen we je (ook als je geen lid bent van de bibliotheek) gratis met het zoeken naar de juiste informatie en verwijzen je door naar een van onze partners. Daarnaast organiseren we samen met onze partners verschillende activiteiten.

1659

Donorregistratie

Vanaf 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Het is belangrijk dat je een keuze invult via de digitale overheid. Lees er hier alles over!

Lees meer
913

Digicursussen

Wil je beter leren omgaan met de websites van de overheid? Volg dan een van onze computercursussen.

Lees meer
1629

CoronaMelder

Het gebruik van de app is vrijwillig. Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen.

Lees meer

Spreekuur Budgetcoach - Annelies Koopman

Annelies Koopman van de Gemeente Etten-Leur is sinds 7 oktober 2019 op maandagochtend tussen 11:00 – 12:00 uur aanwezig in de bibliotheek om allerlei vragen over inkomen, brieven, budgetteren, bespaartips, uitkeringen, belastingtoeslagen etc. te beantwoorden. Ze stelt zich dan ook graag even voor:

“Ik ben Annelies Koopman en werk al bijna 25 jaar bij de Gemeente Etten-Leur. Daar ben ik begonnen bij sociale zaken en heb me altijd gespecialiseerd in schuldhulpverlening en budgetteren. Ook ben ik nog een tijdje leerplichtambtenaar geweest. Sinds het ontstaan van het werkplein in 2015 zit ik bij het cluster WMO, waar ik verantwoordelijk ben voor schuldhulpverlening en budgetteren. Hierdoor werk ik veel samen met de kredietbank en Surplus, maar heb ik ook veel contact met de woonstichting, zorgverzekeringen en schuldeisers. Je kunt bij mij dus terecht voor allerlei vragen. Weet ik het antwoord niet, dan zoek ik het voor je op. Loop dus vooral binnen op maandagochtend met je vragen, dan maken we kennis onder het genot van een kopje koffie of thee."

Spreekuur Budgetcoach - Annelies Koopman