Wëreldbänd

Deel dit
Bestel hier kaarten

Na de sterrenregen in de nationale pers oogstte de Wëreldbänd eveneens ongekend succes in het buitenland; zo trad de groep op in het grootste kerstcircus van Europa -het Weltweihnachtscircus in Stuttgart- en won het de Spirit of the Fringe Award op het  gerenommeerde internationale theaterfestival in Edinburgh. De prijs viert het ongewone talent, harde werk, eigenheid en doorzettingsvermogen die shows zo succesvol maken.

Het grote nationale en internationale succes is niet verwonderlijk; Släpstick is muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau! De Wëreldbänd brengt een ode aan de muzikale komiek en geeft een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Een voorstelling voor jong en oud waarbij taal geen rol speelt. Je waant je op een kermis in 1920. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, staan oog in oog met de Comedian Harmonists, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen ze een enorme hoeveelheid muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid word je een avondlang meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt.

Youp van ’t Hek: “Theater zoals theater hoort te zijn”.
André van Duin: “Zo goed, zo geestig. Briljant gewoon”.

De pers over Släpstick:
de Volkskrant ***** | “Ongekend hoog amusementsniveau”, “modern, vernieuwend en humoristisch”
Trouw ***** | “De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”
NRC **** | “Variété op lachwekkend hoog niveau”
Theaterkrant ***** |”Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod”
De Wëreldbänd: Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft en Jon Bittman
Regie : Stanley Burleson
Karel de Rooij (regieadvies)

Klik hier om kaarten te bestellen.