Walk & Talk

Deel dit

Ben je op zoek naar een (andere) baan?
Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden in Etten-Leur en omgeving. Het doel van de Walk&Talk is je te helpen om zelf de deskundige te worden voor jouw zoektocht naar werk. Want wat is voor jou de beste manier om te solliciteren? Dat ontdek je, samen met andere werkzoekenden, bij de Walk&Talk.

Je hoort praktische tips, vindt support en krijgt enthousiaste aanmoedigingen om nieuwe dingen te proberen. Walk&Talk is dan ook geen workshop. Elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren.

Nieuwsgierig geworden?
Met Walk&Talk biedt Nieuwe Nobelaer Bibliotheek je een laagdrempelige manier om andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Hieronder vind je een overzicht met alle data van 2019. Je bent welkom van 19:00-20:30 uur. De onderwerpen worden vooraf op deze pagina bekendgemaakt.

Dinsdag 8 januari – Van vrijwilligersbaan naar een betaalde baan
Dinsdag 5 februari – Een goede sollicitatiebrief en goed CV
Dinsdag 12 maart – Jouw kwaliteiten in beeld
Dinsdag 2 april – Vertel over je beste ervaring met solliciteren
Dinsdag 7 mei – Hoe maak ik een goede eerste indruk
Dinsdag 4 juni – Ervaringen uitwisselen
Dinsdag 3 september
Dinsdag 1 oktober
Dinsdag 5 november
Dinsdag 3 december

In juli en augustus is er geen Walk&Talk
De toegang is gratis evenals de koffie en thee. Vooraf aanmelden is niet nodig!

Cursusreeks Presenteer jezelf
De vierdelige cursus Presenteer jezelf biedt handvatten om op te vallen tijdens het sollicitatieproces. Er wordt gezocht naar ieders persoonlijke kwaliteiten. Uiteindelijk wordt er een filmpje gemaakt waarin iedereen zichzelf voorstelt en zijn of haar eigen kwaliteiten in beeld brengt. Op deze manier weet je beter op te vallen tijdens een sollicitatie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan presentatietechnieken, wat uiteraard goed van pas komt tijdens een gesprek.

Deze cursus wordt gegeven door Jacqueline Braat van Arti-tof in samenwerking met Nieuwe Nobelaer Bibliotheek. De bijeenkomsten vinden steeds in de ochtend plaats van 09:00 – 12:00 uur.

Data bijeenkomsten
Donderdag 9 mei 2019
Donderdag 16 mei 2019
Woensdag 22 mei 2019
Donderdag 13 juni 2019

Deelname is gratis op voorwaarde dat alle bijeenkomsten worden bijgewoond.
Aanmelden voor deze cursusreeks kan door een mail te sturen naar bibliotheek@nieuwenobelaer.nl