Tangarine

Deel dit
Bestel hier kaarten

Hun levens gaan geheel andere kanten op: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar zijn beide op een heel ander punt in hun leven. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen.

Nieuwste album Uiteen

Dit nieuwe element van hun broederschap klinkt door in hun nieuwste theatertour en op hun nieuwste album Uiteen. Net als voor hun vorige plaat gingen ze voor opnames naar de stad Tucson in de Amerikaanse staat Arizona. Daar in het woestijngebied ondergingen ze een muzikale metamorfose. De muziek van  Tangarine, de loepzuivere folkband, is grilliger en meeslepender geworden. De typische blood harmony in hun tweelingzang is gebleven, maar dit keer eisen de gitaren meer spreektijd op. In vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes duiken onverwachts scherpe gitaarpartijen op. Dit is de nieuwe soundtrack van hun bijzondere broederschap.

Tangarines nieuwste plaat is de opvolger van de veelgeprezen albums There and back (2016), Move On (2014) en Seek & Sigh (2013). Het wordt de derde keer dat de twee broers in de theaters staan. Net als tijdens hun theatertour From Tucson with Songs (2016-2017) bestaat hun begeleidingsband uit Rolf Verbaant (gitaar/pedal steel), David Corel (bas) en Robin Buijs (drums).

Arnout Brinks: gitaar, zang

Sander Brinks: gitaar, zang

Rolf Verbaant: gitaar, pedal steel

Robin Buijs: drums

David Corel: bas

Over de cd There and Back schreef:

de Volkskrant****: ‘Een prachtplaat…’

De Telegraaf: ‘There and Back onthaast op unieke wijze… Niet alleen omdat maar weinig Hollanders zich zo laten onderdompelen en aanvullen, maar vooral omdat het bijna geen van allen lukt een eigen draai te geven aan muziek die aan de andere kant van de wereld wordt gemaakt.’

Over Tangarine in de schouwburg:

Dagblad van het Noorden*****:‘Tangarine in het theater is absolute top.

de Stentor****: ‘Een gaaf en groot repertoire met melodisch sterke folksongs.’

Klik hier om kaarten te bestellen.