Seminar verandermanagement

Deel dit

Op zaterdag 24 maart geeft Froukje Smedig een seminar over verandermanagement, wat zijn de gevolgen van veranderingen en hoe krijg je hier grip op? Het seminar vindt plaats van 14:00 tot 16:00 uur in bibliotheek Nieuwe Nobelaer. Toegang is gratis.

Seminar verandermanagement
Verandermanagement is een mooi woord, maar de ervaring van (weer) verandering op het werk is dat meestal niet. Een reorganisatie wordt nooit met gejuich ontvangen en de stress giert over de afdelingen. Toch zijn mensen best in staat om te veranderen, daar ligt het niet aan. Maar we willen ook graag bijdragen en onze doelen halen. Daar halen we voldoening uit. We werken het prettigst als we weten waar we aan toe zijn en ons kunnen focussen op wat we gewend zijn te doen. We houden over het algemeen niet van onzekerheid. Als er iets verandert, word je (tijdelijk) gedwongen de automatische piloot uit te zetten. In plaats daarvan moet je voortdurend nadenken over hoe je het nu gaat aanpakken. Dat kost energie, omdat we bij ‘teveel’ dingen moeten nadenken. Dit maakt onzeker, geïrriteerd en moe.

Grip op de situatie
Tijdens het seminar wordt uitgelegd hoe je hersenen omgaan met veranderingen én wat je eraan kan doen. Er wordt ingegaan op wat je kan doen om meer grip te ervaren zodat je minder energie verliest. We kunnen de situatie niet altijd veranderen. Wel de manier waarop we ermee omgaan.

Aanmelden
Meld je aan bij www.werkwegen.nl en ontvang een gratis werkboekje om je bevindingen in te noteren.