Oudercafé

Deel dit

Wekelijks Oudercafé
Iedere woensdagochtend van 10.00-12.00 uur (m.u.v. schoolvakanties) is er een lees-mediaconsulent 0-6 jaar aanwezig in
onze knusse kinderruimte in de bibliotheek, ‘De Boekenwurm’. Ze geeft je graag een rondleiding in de bibliotheek of  beantwoord vragen over boekstart, boeken, lezen en media voor jonge kinderen. Heb je geen vragen over boeken en media? De kinderruimte is er voor iedereen en nodigt uit om samen te zijn, te lezen, te spelen en elkaar te ontmoeten. Voel je welkom!

Taal is meer!
Maar taal is meer. Taal is ook lichaamstaal, gebaren en mimiek. Jonge kinderen die nog niet beschikken over woorden, communiceren met hun lijf. Ook aan deze ‘taal’ willen wij aandacht schenken. Tijdens het Oudercafé nodigen wij regelmatig deskundigen uit die uitleg komen geven en waaraan je jouw vragen kunt stellen. Zie onderstaand de data in 2019. Wees welkom!

Woensdag 13 maart – Hooggevoeligheid
Woensdag 10 april – Media Ukkie Dagen
Woensdag 15 mei – Papa en opa-café
Woensdag 29 mei – Muziek op schoot

Het Oudercafé is kosteloos en op inloop, je hoeft je dus niet aan te melden.

Speciale avondlezing
Woensdag 20 februari – Beelddenken en hoogsensitiviteit bij kinderen
Lezing door Linda Matijsen van Limattivo

Heb je een kind dat in beelden denkt of hoogsensitief is? Of heeft jouw kind autisme, dyslexie, dyscalculie of ADHD enz.? Dan kan het lastig zijn om jouw kind goed te begrijpen en te kunnen helpen, bijvoorbeeld bij hun leerproblemen. Linda legt uit wat beelddenken is, hoe je het herkent en hoe je jouw kind het beste kunt ondersteunen.

Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang lezing om 20:00 uur
Aanmelden voor deze lezing kan tot 18-02-2019 via mi.bruijns@nieuwenobelaer.nl