MediaLab Festival

Deel dit

Cubiss organiseert samen met Cinekid en Bibliotheek Nieuwe Nobelaer het MediaLab Festival in Etten-Leur. De tweedaagse digitale en interactieve speeltuin vindt plaats op 21 en 22 november in Nieuwe Nobelaer en is gratis toegankelijk van 9:00 tot 17:00 uur.

Het MediaLab Festival is een interactieve en digitale speeltuin waarin leerlingen kennis maken met techniek, ICT en mediawijsheid door diverse mini workshops. Zo kunnen zij hun eigen Virtual Reality brillen maken, ontdekken wat er komt kijken bij presenteren, een hologram van zichzelf maken, eigenwijze robots bouwen, plaatsnemen in de bioscoop van de toekomst, lossen zij problemen op met apps en voeren zij allerhande mediaopdrachten uit. Kortom; het MediaLab Festival laat je de meerwaarde van Techniek, ICT, Creativiteit, Mediawijsheid en dus 21e eeuwse vaardigheden zien. Ervaar zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk kunnen verrijken en dat het best eenvoudig is. Van inspireren tot creëren in de klas. Het is dé plek om leerlingen van groep 6 t/m 8 en leerkrachten(!) te inspireren en te verwonderen.

Dinsdag 21 november:

Van 15.30 uur tot 17.00 is er een gratis vrije inloop voor leerlingen, hun ouders en of begeleiders en alle andere geïnteresseerden. Zij kunnen dan aan de workshops en installaties van Cinekid deelnemen. Kom je langs? Laat het ons dan even hier weten.

Woensdag 22 november 2017:

Van 13.30 uur tot 17.00 is er een gratis vrije inloop voor leerlingen, hun ouders en of begeleiders en alle andere geïnteresseerden. Zij kunnen dan aan de workshops en installaties van Cinekid en het MakersBuzz Inspiratieplein deelnemen. Kom je langs? Laat het ons dan even hier weten.

vr-bril-2 hologram-2 game-2