Luistergroep klassieke muziek | informatiebijeenkomst

Deel dit

Op donderdagmiddag 7 december van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de landelijke stichting Senia een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek in Bibliotheek Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur. Zeker voor mensen die meer te weten willen komen over klassieke muziek is dit een interessante bijeenkomst. Vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Muziekluisterwijzer
In de luistergroep bespreken de deelnemers om de 7 à 8 weken een zelf uitgekozen muziekstuk met behulp van een luisterwijzer. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. Dit gebeurt aan de hand van cd’s, dvd’s en filmpjes op YouTube.

Een paar voorbeelden zijn: De virtuoze Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach,  Mozarts’ opera Le Nozze, maar ook het spetterende ‘Americain in Paris’ van Gershwin en de ‘Fantastique’ van Berlioz! Op de site van Senia.nl staan alle muziekstukken.

Heeft u interesse in de luistergroep, maar kunt u niet bij de informatiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een bericht naar infobibliotheek@nieuwenobelaer.nl.