Leesgroep kunstgeschiedenis – Informatiebijeenkomst

Deel dit

Bent u geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en wilt u graag meer inzicht hebben in oude en moderne kunst? Dan is een leesgroep kunstgeschiedenis misschien iets voor u. De leesgroep verdiept zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis. Tijdens bijeenkomsten gaan de deelnemers in gesprek met elkaar over deze onderwerpen. Stichting Senia brengt mensen bij elkaar die boeken over historische thema’s willen lezen, en hun kennis willen verdiepen door boeken samen te bespreken.

Hoe werkt een Senia leesgroep?
Een leesgroep leest vijf tot zeven boeken per jaar en kiest daarbij uit een door Senia samengestelde boekenlijst met recent verschenen, goed leesbare boeken. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz – Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak – Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. Bij ieder boek dat u kiest ontvangt u informatie over het boek, de auteur, een lijst van discussievragen en gespreksthema’s. Deze informatie vormt de Senia Leeswijzer. Deze leeswijzers zijn uniek en garanderen dat de leesgroep zelfstandig en met diepgang kan functioneren.

Informatiebijeenkomst
Heeft u belangstelling in de leesgroep kunstgeschiedenis, kom dan op donderdag 18 januari om 10:00 uur naar de informatiebijeenkomst in de bibliotheek. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!

Heeft u interesse in de leesgroep, maar kunt u niet bij de informatiebijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een bericht naar infobibliotheek@nieuwenobelaer.nl.