Kinderboekenweek 2017

Deel dit

Van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema griezelen, met als motto: gruwelijk eng! De Kinderboekenweek bestaat dit jaar 63 jaar en is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. Bibliotheek Nieuwe Nobelaer heeft voor deze week een gruwelijk leuk programma samengesteld met griezelvoorstellingen, een monster-knutselwedstrijd, een workshop schimmenspel en een tentoonstelling van griezelige knuffels. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, voor leden en niet-leden van de bibliotheek.

 


Griezelvoorstelling
Roos en Kasper en het griezelfeest
Woensdag 4 oktober | 15:00 uur | gratis inloop
Zaterdag 14 oktober | 14:00 uur | gratis inloop
Auteur: Rick van Stalle | gespeeld door: theatergroep Josjes

Prinses Roos en Prins Kasper hebben een griezelfeest georganiseerd in het kasteel. Het is bijna klaar tot opeens Heksia verschijnt. Zij is niet uitgenodigd. Ze wil daarom het feest niet laten doorgaan tenzij Roos en Kasper 3 dingen verzamelen: een muis, toverdrank en een piratenvlag. Zal het Roos en Kasper lukken om alles op tijd bij elkaar te verzamelen zodat het feest nog kan doorgaan?

Knutselwedstrijd
Maak jouw eigen gruwelijk enge monster!
Alle kinderen uit Etten-Leur en omgeving worden uitgedaagd om een eigen monsterkunstwerk te maken. Hierbij mogen ze zelf kiezen welke materialen ze gebruiken. Van kleuren en knutselen tot kleien en breien, alles mag als het maar monsterlijk eng is! Alle monsterkunstwerken mogen tot en met 10 oktober ingeleverd worden bij Bibliotheek Nieuwe Nobelaer. Tegen inlevering krijgt ieder kind een gruwelijk eng masker. De kunstwerken worden tentoongesteld in de bibliotheek. Op 14 oktober wordt na de voorstelling Roos en Kasper en het griezelfeest de winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een monsterlijke prijs!

Workshop Schimmenspel
Maandag 9 oktober | 16:00 – 17:30 uur | gratis
Geschikt voor groep 4 t/m 8
Aanmelden kan via info@nieuwenobelaer.nl of 076-5045200

Op maandag kunnen kinderen meedoen met de griezelige workshop Schimmenspel. Schimmenspel is toneelspelen, maar dan achter het doek in plaats van er vóór. Spelenderwijs gaan de kinderen aan de slag met licht op het doek en het maken van schaduwen. Zo ontstaat er een gruwelijk eng verhaal!

Tentoonstelling Huysmuseum
Griezelige Knuffels door Debbie van den Kerkhof
Tijdens de Kinderboekenweek, van 4 t/m 15 oktober, exposeert het Huysmuseum een tentoonstelling van Griezelige Knuffels in Bibliotheek Nieuwe Nobelaer. De handgemaakte knuffels door Debbie van de Kerkhof kenmerken zich door een griezelige verschijning en hebben de naam Debjoo’s gekregen. De knuffels zijn gemaakt van afgedankte kinderkleding. Van niets weer iets maken is Debbies motto dat ze graag doorvoert in haar kunstwerken.

Debbie van den Kerkhof is aangesloten bij het Huysmuseum, een museum voor de psychiatrie en beeldende kunst. Het Huysmuseum wordt gerund door een begeleider, vrijwilligers en een groep GGZ-cliënten.

monstervoeten_kinderboekenweek2017