Igone de Jongh
1
Geweest

Igone de Jongh

Igone de Jongh, prima ballerina en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet komt naar Etten-Leur! Ze geeft tijdens een exclusieve openbare repetitie een kijkje in haar leven als ballerina. Ze danst choreografieën uit haar repertoire en vertelt over haar leven als danseres.

Meer over de voorstelling

De muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen geniet inmiddels van de nazomer van haar imposante loopbaan en kijkt reikhalzend uit om haar publiek in alle windstreken van ons land te bezoeken. In deze openbare repetitie danst ze, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire.

Samen met haar regisseur Ruut Weissman, die tevens de pianobegeleiding verzorgt, geeft Igone een kijkje in haar leven als ballerina. De dansen zijn verweven met een theatrale raamvertelling over haar leven als danseres: een strikt regime, moordende repetities en kapotte voeten.

Maar ook van premières in het pluche met staatshoofden, koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind. Een must-see voor jonge en oude dansliefhebbers!

Meer lezen over Igone? Bekijk dan alvast het interview dat ze onlangs gaf aan JAN magazine.

Let op: je toegangsbewijs is exclusief consumpties. Deze zijn tegen pinbetaling verkrijgbaar aan de bar.
Lees hier meer over de belangrijkste maatregelen voor een veilig bezoek aan Nieuwe Nobelaer.

Onze aanbevelingen voor jou

Doet sneeuw pijn

Doet sneeuw pijn

Naar het verhaal van Carolien Spaans

za 7 november om 20:15
Lees meer
Marlijn Zingt

Marlijn Zingt

Marlijn Weerdenburg

do 17 december om 20:15
Lees meer
Haal het doek maar op

Haal het doek maar op

Mariska van Kolck, Tony Neef e.a.

za 28 november om 19:00
Lees meer