Eric Corton speelt Ma van Hugo Borst

Deel dit
Bestel hier kaarten

Acteur en presentator Eric Corton speelt donderdag 17 mei 2018 de solovoorstelling Ma in Etten-Leur, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst. Corton is, na zich de afgelopen jaren vooral op radio- en tv-werkzaamheden te hebben geconcentreerd, weer terug waar hij ooit begon: in het theater. De monoloog Ma wordt geschreven door Marc Veerkamp en geregisseerd door Benno Hoogveld en is een liefdevol portret van een moeder en haar zoon.
Gebaseerd op het hartverscheurend boek van Hugo Borst

Ma | inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling Ma vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door een dramaturg, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Ma over? Waarom koos Solo Stories dit boek, van Hugo Borst, om een voorstelling van te maken? Hoe bewerk je een boek tot een theatermonoloog? Wat heeft acteur Eric Corton met het thema van de voorstelling? Na afloop van de inleiding is er ruimte voor het stellen van vragen. Voor het vormgeven van de inleiding wordt ook samengewerkt met Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

‘Een ontroerend boek ☆☆☆☆☆’   | Nu.nl

Ma – het boek
Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al enkele jaren verzorgt hij zijn  moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon.
Ma verscheen in 2015 en wordt uitgegeven door Lebowski Publishers. Van het boek zijn inmiddels ruim 100.000 exemplaren verkocht. Op Moederdag verschijnt het tweede boek van Hugo Borst over zijn moeder.

Klik hier om kaarten te bestellen.