Benefiet festival Metal Up For A-T

Deel dit

Op zaterdag 17 februari organiseert Edwin van den Ouweland in samenwerking met Popel in de kleine zaal van de Nieuwe Nobelaer de 2de editie van het benefiet festival Metal Up For A-T.

Lekker een avondje metal na al de carnavalsmuziek van de week ervoor. Tijdens deze avond gaat men proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Twanfoundation. Deze stichting doneert geld aan artsen die onderzoek doen naar de zeldzame kinderziekte Ataxia Telangiectasia, afgekort A-T. Op de website www.twanfoundation.nl  kan men meer lezen over deze slopende kinderziekte.

Veelal komen deze kinderen vaak op jong volwassen leeftijd te overlijden.

Geld voor onderzoek naar deze ziekte is hard nodig. Initiatiefnemer Edwin van den Ouweland heeft drie bands bereid  gevonden om belangeloos voor dit goede doel een optreden te komen verzorgen.

16 Dollars
Sinds 2012 staan de mannen van 16 Dollars op het podium als Volbeat tributeband. Met hun roots in het stevigere metalwerk laat deze band de nummers van het Deense Volbeat vol enthousiasme horen. Van huiskamerconcerten tot festivals, niks is te groot of klein om dat echte “Volbeat live gevoel” over te brengen. Na meer dan 100 optredens behoord 16 Dollars tot de top van de Volbeat tributebands in de Benelux ze zijn in staat de echte oude Volbeat sound te evenaren zoals dat geen ander kan met als moto Are you Ready to Rumble……

The Dirty Denims

Deze band is ’s werelds enige Happy Hardrock band. Google op “Happy Hardrock” en jekomt uit bij dit Eindhovense viertal, dat bestaat uit 2 zweterige kerels en 2 sexy rockchicks. Hunmuziek is een mix van hardrock, rock ’n roll, powerpop, een vleugje punkrock en klinkt

als AC/DC,Joan Jett, Blondie, Kiss, The Romantics en The Ramones. Vrolijk gitaargeweld met hier en daar een orgeltje. Live zijn ze op hun best; een energiek spektakel van een band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt!
The Dirty Denims speelden o.a. op Lowlands, Rockin’ Park, Zwarte Cross en Bospop en deden support van o.a. Slash, Golden Earring, Extreme, Cheap Trick, Steel Panther en The Datsuns. Met het nummer ’24-7-365′ werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Door en haalden ze zelfs de soundtrack van een “The Office”-teaser op de Zweedse Comedy Central én die van een campagne van het Belgische Comedy Central.

Up The Irons

Ze zijn de grootste Iron Maiden Tribute van Nederland. Een show boordevol energie, met decor en uiteraard Eddie, benadert Iron Maiden tot in perfectie. De nummers, tot op de noot nauwkeurig uitgevoerd, in combinatie met het enthousiasme van vijf die-hard Iron Maiden fans, staat garant voor een spectaculaire avond voor jong en oud. Alle hits, aangevuld met minder bekende Iron Maiden krakers komen voorbij. Up The Irons komt uit Tilburg en bestaat al sinds 1999. De band heeft veel (inter)nationale ervaring, waarbij podia als Graspop (25.000 bezoekers), 013, Spa Tributefest (Belgie) en podia in Düsseldorf en Dortmund al voorbij zijn gekomen. Ook heeft Up The Irons getourd in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Belgie en Italië. Ook met Iron Maiden zelf heeft Up The Irons contact. Zo is er getourd met oud-zanger Paul Di’Anno, heeft Dennis Stratton (gitarist van het 1e album) shows meegespeeld, en is Steve Harris in Eindhoven zelfs de show komen bekijken en heeft backstage zijn complimenten uitgesproken. Met enige regelmaat is Up The Irons gast en deelnemer tijdens de voetbalwedstrijden die Iron Maiden in verschillende landen organiseert. Kortom, de verbinding met Iron Maiden is enorm sterk, wat je terugziet op het podium!

De voorverkoop is reeds begonnen via de Facebook pagina Metal Up For A-T. Daar vindt je ook meer informatie over dit benefiet festival.
Kaarten kosten €12,50 exlc.servicekosten. Bestel vooraf je kaarten om teleurstelling aan de zaal te voorkomen. Aan de zaal kosten op 17 februari de kaarten €15,-

De zaal gaat open om 19.15 en de eerste band zal omstreeks 19.45 uur beginnen.