Lezing over dementie door Huub Buijssen

Deel dit

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. In de week van 18 tot en met 22 september zijn er allerlei activiteiten gepland om de ziekte Alzheimer en andere vormen van dementie onder de aandacht te brengen. In samenwerking met het Alzheimer Café is Huub Buijssen uitgenodigd voor een lezing op 21 september van 19:30 tot 21:30 uur in Nieuwe Nobelaer. Toegang is gratis.

Huub Buijssen
Buijssen is een bekend dementie-expert, psychogerontoloog, gezondheidszorgpsycholoog en schrijver van vijf boeken over dementie waaronder De heldere eenvoud van dementie en De magische wereld van dementie. Zijn boeken werden niet alleen hier bestsellers maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Engeland. Recent ontwikkelde hij in samenwerking met Geriant een online dementie cursus genaamd : Dementie Dichterbij.

Lezing over dementie
Tijdens zijn lezing zal zijn bekendste boek centraal staan: De heldere eenvoud van dementie. Buijssen zal vertellen over het gedrag van mensen met dementie. Hij zal de diepere zin en betekenis duiden die schuil gaat achter de vaak vreemde en zinloos lijkende uitspraken en gedragingen van mensen met dementie.

Buijssen heeft persoonlijk veel ervaring met dementie. Zijn opa en zijn beide ouders kregen deze ziekte. Samen met zijn broers en zussen droeg hij gedurende zeven jaar de zorg voor zijn moeder. Hierdoor kan hij putten uit zijn ervaring als mantelzorger en heeft hij veel tips die het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller maken. Tevens heeft hij tips voor een dementievriendelijk Etten-Leur. Het Alzheimer Café is voor deze lezing verplaatst naar bibliotheek Nieuwe Nobelaer.

Bekijk het gehele programma van het Alzheimer Café hier

logo-gemeente-dementievriendelijk